Phase Transitions in gelatin – water and agaroza – water under Magnetic Field and in its Absence: Master's thesis

Research output: ThesisMaster's ThesisResearch

Abstract

Phase transitions of the gelatin – water and agaroza - water systems have been studied using the cloud-point method. Phase diagrams of these systems are constructed at different values of pH of medium. It is shown that pH of medium influences on the melting temperature of gelatin and agaroza gels.
Translated title of the contributionPhase Transitions in gelatin – water and agaroza – water under Magnetic Field and in its Absence: Master's thesis
Original languageRussian
QualificationMaster of Science
Awarding Institution
  • Ural Federal University
Supervisors/Advisors
  • Вшивков, Сергей Анатольевич, Supervisor
Publication statusPublished - 2018

Fingerprint

theses
gelatins
magnetic fields
water
phase diagrams
melting
gels
temperature

Keywords

    Cite this

    @phdthesis{63cbf508d5fc4324abd2deeabc808c5a,
    title = "Фазовые переходы систем желатин – вода и агароза – вода в магнитном поле и вне поля: магистерская диссертация",
    abstract = "Методом точек помутнения изучены фазовые переходы в системах желатин – вода и агароза – вода. Построены фазовые диаграммы систем при разных pH среды в магнитном поле и вне поля. Установлено, что pH среды влияет на температуру плавления гелей желатина и агарозы.",
    keywords = "Химия",
    author = "Мизёв, {Александр Сергеевич}",
    note = "Мизёв А. С. Фазовые переходы систем желатин – вода и агароза – вода в магнитном поле и вне поля : магистерская диссертация / А. С. Мизёв ; Уральский федеральный университет имени первого Президента России Б. Н. Ельцина, Институт естественных наук и математики, Кафедра органической химии и высокомолекулярных соединений. — Екатеринбург, 2018. — 52 с. — Библиогр.: с. 48-52 (52 назв.).",
    year = "2018",
    language = "Русский",
    school = "Уральский федеральный университет",

    }

    TY - THES

    T1 - Фазовые переходы систем желатин – вода и агароза – вода в магнитном поле и вне поля

    T2 - магистерская диссертация

    AU - Мизёв, Александр Сергеевич

    N1 - Мизёв А. С. Фазовые переходы систем желатин – вода и агароза – вода в магнитном поле и вне поля : магистерская диссертация / А. С. Мизёв ; Уральский федеральный университет имени первого Президента России Б. Н. Ельцина, Институт естественных наук и математики, Кафедра органической химии и высокомолекулярных соединений. — Екатеринбург, 2018. — 52 с. — Библиогр.: с. 48-52 (52 назв.).

    PY - 2018

    Y1 - 2018

    N2 - Методом точек помутнения изучены фазовые переходы в системах желатин – вода и агароза – вода. Построены фазовые диаграммы систем при разных pH среды в магнитном поле и вне поля. Установлено, что pH среды влияет на температуру плавления гелей желатина и агарозы.

    AB - Методом точек помутнения изучены фазовые переходы в системах желатин – вода и агароза – вода. Построены фазовые диаграммы систем при разных pH среды в магнитном поле и вне поля. Установлено, что pH среды влияет на температуру плавления гелей желатина и агарозы.

    KW - Химия

    M3 - Магистерская диссертация

    ER -