The effect of shear field on the thermodynamic parameters of a poly(ethylene glycol)-glycerol-water system

Результат исследований: Вклад в журналСтатья

Аннотация

The phase transitions in a poy(ethylene glycol) (PEG)-glycerol-water system were studied under Static conditions and on exposure to a shear field. It was discovered:that deformation results in an increase in the temperature of the phase separation of the PEG Solutions. The concentration dependences of the interaction parameter of components and the second virial coefficients of the polymer-mixed solvent systems distorted bl the mechanical field were calculated in terms of the Flory-Huggins theory.

Переведенное названиеThe effect of shear field on the thermodynamic parameters of a poly(ethylene glycol)-glycerol-water system
Язык оригиналаРусский
Страницы (с-по)665-666
Число страниц2
ЖурналVysokomolekulyarnye soedineniya Seriya A & Seriya B
Том41
Номер выпуска4
СостояниеОпубликовано - апр 1999

Предметные области WoS

  • Наука о полимерах

ГРНТИ

  • 31.25.00 Химия высокомолекулярных соединений

Уровень публикации

  • Перечень ВАК

Цитировать